Tannhelsesekretær

Kursinformasjon

Ta Tannhelsesekretær utdannelse hos K2 utdanning (privatist). Hos oss kan du ta programfag fra videregående skole. Dette passer for deg som ønsker autorisasjon.

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Klasserom på campus

Pris

kr. 84 900,-

Varighet

3 Semester

Kommentar

Kurspris fordeles på antall semestre, godkjent i lånekassen

Type

Nettundervisning + Klinikkkurs

Pris

kr. 84 900,-

Varighet

3 Semester

Kommentar

Kurspris fordeles på antall semestre, godkjent i lånekassen

Type

Nettstudier + klinikk-kurs

Pris

kr. 77 000,-

Varighet

3 Semester

Kommentar

Godkjent i lånekassen. Kurspris fordeles

Type

Nettundervisning (uten klinikk-kurs)

Pris

kr. 68 300,-

Varighet

3 Semester

Kommentar

Godkjent i lånekassen, kurspris fordeles

Type

Klinikk-kurs

Pris

kr. 20 900,-

Varighet

6 Dag(er)

Kommentar

To helgesamlinger + forberedelser

Tannhelsesekretæren assisterer tannlegen ved munn- og tannbehandlinger og jobber med administrative oppgaver på tannlegekontor. Som tannhelsesekretæren jobber man tett på pasienter/pårørende og har hovedansvaret for smittevern og hygiene på tannklinikken.

Innhold/temaer

- Helse og oppvekst vg1
- Helseservice vg2
- Tannhelsesekretær vg3
Sentrale emner i opplæringen på vg3 er:
- smittevern
- desinfisering, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr
- håndtering av tannbehandlingsmaterialer og de vanligste legemidlene
- bestilling og oppbevaring av forbruksmaterialer
- røntgenbilder
- enklere laboratoriearbeid
- klargjøring av utstyr og instrumenter til pasientbehandling
- service til pasienter, pårørende og samarbeidspartnere
- administrativt arbeid som aktivitetsplanlegging, regnskap og rapportering

Dette passer for deg som

- ønsker å arbeide selvstendig som tannhelsesekretær. Du kan jobbe i offentlig og privat tannhelsetjeneste. Du kan også jobbe ved spesialistklinikker.

Gjennomføring

Utdanningen kan gjennomføres og på ulike måter (se under), du velger den formen som passer deg best. Uansett gjennomføringsform har du alltid 1:1-kontakt med din lærer. Vårt mål er å gjøre deg best mulig forberedt til eksamen. På vg3 må du selv ordne praksisplass ute på et tannlegekontor 1-2 dager pr. uke.

Autorisert tannhelsesekretær er inndelt i tre semestre
Semester 1: Helse og oppvekst vg1
Semester 2: Helseservice vg2
Semester 3: Tannhelsesekretær vg3
Det er mulig å gjennomføre kurset på ett år (to semestre). Dette er avhengig av din bakgrunn og tidligere erfaring. For personlig veiledning ta kontakt med oss på 907 65 769.

Campus
Utdanningen gjennomføres som klasseromsundervisning en kveld/dag pr uke over halvannet år (tre semestre).

Merk at følgende gjelder:
På campus Drammen, Porsgrunn og Fredrikstad må deltakerne velge siste semester (vg3) i Oslo, Bergen, Trondheim, Tønsberg eller som nettundervisning/klinikk-kurs. 

Undervisning via nett + klinikk-kurs på campus
Utdanningen gjennomføres som en kombinasjon av undervisning på nett/klinikk. Du kan velge mellom nettstudier (via K2 digitale læringsportal) eller nettundervisning. De fysiske samlingene på siste semester (vg3) gjennomføres som to fysiske helgesamlinger i Oslo, Bergen og Trondheim.

Semester 1 (vg1): Nettundervisning (en dag eller kveld i uken) eller nettstudier (individuell tidsplan)
Semester 2 (vg2): Nettundervisning (en dag eller kveld i uken) eller nettstudier (individuell tidsplan)
Semester 3 (vg3): Nettundervisning (via Teams) + 2 fysiske helgesamlinger på campus (klinikk-kurs)

Nettundervisning gjennomføres på Teams til faste tider en gang i uken. Undervisningen foregår live sammen med andre deltakere. Opptak gjør at du enkelt kan repetere fagstoffet. 

Nettstudier foregår via K2s digital læringsportal. Du bestemmer hva, hvor og når. Video, tekst, quiz, podcast og oppgaver.  

Office 365 online og digital læringsportal 

Deltakere på campus og nettundervisning får tilgang til office 365 online (inneholder blant annet mail, word, excel, powerpoint og teams).

Deltakere som tar utdanningen via nettstudier får du tilgang til K2s digitale læringsportal. 

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig på alle tre nivå. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar.

Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få autorisasjon?

Tannhelsesekretærfaget er et autorisasjonsfag og du tar både teori og praksis hos oss.
For å kunne søke autorisasjon som tannhelsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra vg1, vg2 og vg3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i Vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel. norsk og historie.
Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert tannhelsesekretær.

Gratis veiledning

Vi vet at det kan være vanskelig å velge utdanning. Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no. 
For mer informasjon klikk her.

Støtteordning 

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskap 

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her 

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.