Helsesekretær – nettstudier

Kursinformasjon

Ta Helsesekretær utdannelse hos K2 utdanning (privatist). For deg som ønsker autorisasjon som helsesekretær. Hos oss kan du ta programfag fra videregående skole.

Type

Pris

Varighet

Kommentarer

Type

Nettstudier

Pris

kr. 60 400,-

Varighet

3 Semester

Kommentarer

Godkjent i lånekassen

Start nå!

Du lærer å ta imot pasienter, yte service ovenfor både pasienter og kollegaer, utføre kontor- og sekretæroppgaver. Aktuelle arbeidssteder er legekontorer, sykehus, helsesentre og i bedriftshelsetjenesten.

Helsesekretær - nettstudier inneholder ikke laboratorie og skiftestue. For informasjon om kurset Laboratorie og skiftestue se her.

Innhold/temaer

- Helse og oppvekst vg1
- Helseservice vg2
- Helsesekretær vg3

Sentrale emner på Helsesekretær vg3 er:
mottak av pasienter
- kontortekniske oppgaver og bruk av pasientadministrative IKT-systemer
- registrering av takster og diagnoser
- kvalitetssikring og prosedyrer
- vurdering av øyeblikkelig hjelp både over telefon og i ekspedisjon

Dette kurset inneholder ikke laboratorie og skiftestue. Se mer info under Gjennomføring.

Dette passer for deg som

- ønsker å arbeide selvstendig som helsesekretær Du kan blandt annet jobbe på legekontor, sykehus, helsesentre eller i andre deler av helsevesenet.

Gjennomføring

Kurset gjennomføres som nettstudier. Du er sjefen, dvs. du bestemmer HVA, HVOR og NÅR du vil lære. Du får KORTE, VARIERTE og ENGASJERENDE leksjoner som gjør at læring blir gøy!

Det inngår fire eksamensforberedende innleveringer med personlig tilbakemelding fra faglærer. Kurset kan gjennomføres på ulike måter, du velger den formen som passer deg best.

Dette kurset inneholder ikke laboratorie og skiftestue. Laboratorie og skiftestue forbereder deltakerne til den tverrfaglige eksamen.  Dersom du ikke har erfaring og trenger det praktise kurset laboratorie og skiftestue, kan dette kjøpes seperat. Lab-kurs gjennomføre på to fysiske helgesamlinger på campus. Se her for informasjon og påmelding til kurset Laboratorie og skiftestue (Lab-kurs).

Digital læringsportal 

Den nettbaserte læringsportalen til K2 er tilpasset både mobil, nettbrett og pc. Det gir deg enkelt tilgang til å studere på en engasjerende måte. Du har tilgang til alt undervisningsmateriell i din digitale læringsportal. 

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig på alle tre nivå. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få autorisasjon?

Helsesekretærfaget er et autorisasjonsfag. For å kunne søke autorisasjon som helsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra vg1, vg2 og vg3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i Vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel. norsk og historie.
Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert helsesekretær

Gratis veiledning

Vi vet at det kan være vanskelig å velge utdanning. Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.
For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.