Helsesekretær vg3 nettundervisning uten lab

Kursinformasjon

Ta Helsesekretær utdannelse hos K2 utdanning (privatist). For deg som ønsker autorisasjon som helsesekretær. Hos oss kan du ta programfag fra videregående skole.

Type

Pris

Varighet

Kommentarer

Type

Nettundervisning

Pris

kr. 21 500,-

Varighet

1 Semester

Kommentarer

Godkjent i lånekassen

Kurssted og tid

Påmelding fortsatt mulig

Du lærer å ta imot pasienter, yte service ovenfor både pasienter og kollegaer, utføre kontor- og sekretæroppgaver. Du lærer også å betjene laboratorie og skiftestue. Aktuelle arbeidssteder er legekontorer, sykehus, helsesentre og i bedriftshelsetjenesten. Vi gir deg både nødvendig teori og praksis for å bli autorisert helsesekretær.

Dette kurset inneholder ikke Lab/skiftestue. Dersom du ikke har erfaring og trenger lab-kurs kan dette kjøpes seperat. Lab-kurs gjennomføre på to helgesamlinger ved en av våre campus. Informasjon og påmelding til for Lab-kurs

Innhold/temaer

- Helsesekretær vg3

Sentrale emner i Helsesekretær vg3 er:
mottak av pasienter
- laboratoriearbeid og skiftestuearbeid
- kontortekniske oppgaver og bruk av pasientadministrative IKT-systemer
- registrering av takster og diagnoser
- kvalitetssikring og prosedyrer
- vurdering av øyeblikkelig hjelp både over telefon og i ekspedisjon

Dette passer for deg som

  • som har godkjent Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2 fra tidligere
  • som jobber på legekontor/sykehus og er trygg på lab- og skiftestuearbeid. Lab- og skiftestue er en viktig del av vg3 helsesekretær. Er du usikker på om du har nok erfaring til å bestå eksamen uten labkurs ta kontakt for veiledning

Gjennomføring

Nettundervisning gjennomføres på Teams til faste tider en gang i uken. Undervisningen foregår live sammen med andre deltakere. Opptak gjør at du enkelt kan repetere fagstoffet. 

Digital læringsportal og Office 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 online får du student-e-post, Office pakken på nett, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig på vg3. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Eksamen gjennomføres i din fylkeskommune. Mer informasjon om eksamen finnes under praktisk info. Betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få autorisasjon?

Helsesekretærfaget er et autorisasjonsfag, og du tar både teori og praksis hos oss.
For å kunne søke autorisasjon som helsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra vg1, vg2 og vg3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i Vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel. norsk og historie.
Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert helsesekretær

Gratis veiledning

Vi vet at det kan være vanskelig å velge utdanning. Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.
For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.