Betongfagarbeider intensivkurs – Fagbrev

Kursinformasjon

Ta teorikurs (vg3) til fagbrev Betongarbeider. K2 tilbyr eksamensforberedende kurs (privatist). Passer for deg som har erfaring innen betongfaget.

Type

Pris

Varighet

Kommentarer

Type

Klasserom på campus

Pris

kr. 21 900,-

Varighet

1 Semester

Kommentarer

Godkjent i lånekassen

Type

Nettundervisning

Pris

kr. 21 900,-

Varighet

1 Semester

Kommentarer

Godkjent i lånekassen

Kurssted og tid

Påmelding fortsatt mulig

Kurset er for deg som har erfaring innen betongfaget eller bygg- og anleggsfaget, og ønsker fagbrev som voksen. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg. Du lærer om prefabrikkerte betongelementer og plassbygde betongkonstruksjoner.

Innhold/temaer

Forskaling

  • forskale konstruksjoner i tradisjonell utførelse eller systemutførelse
  • hvordan laster og krefter virker inn på en forskaling, og hvordan forskalingen beholder sin styrke og stabilitet
  • bruke digitale plattformer til å registrere og dokumentere arbeidsprosesser og resultater
  • bruke digitale bygningsmodeller for å hente ut informasjon

Armering

  • kappe og bøye armeringsjern, armere etter tegninger og bøyelister og armere slakkarmerte og spennarmerte konstruksjoner i henhold til gjeldende standarder for betongfaget
  • hvordan armeringen og dens plassering påvirker betongkonstruksjonens levetid
  • risikovurderinger gjennom arbeidsprosessen  

Betong og utstøping

  • støpe ulike konstruksjoner og bygningsdeler ved å bruke ulike betongtyper i henhold til gjeldende standarder for betongfaget
  • bruke støpe- og komprimeringsteknikker, bygge og montere betongelementer og etterbehandle og vedlikeholde betongkonstruksjoner 

Helse, miljø og sikkerhet

  • identifisere og forhindre situasjoner som er en fare for liv og helse ved bygging av konstruksjoner og vedlikehold av bygningsmasser
  • risikovurdere arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk og gjennomføre sikker jobbanalyse
  • toleransekrav i prosjekter 
  • bruke utstyr og maskiner i henhold til gjeldende regelverk og å arbeide i samsvar med gjeldende system og tiltaksplan for helse, miljø og sikkerhet
  • kollegialt samarbeid om bærekraftige og miljøvennlige løsninger

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider udir.no

Dette passer for deg som

Har praksis fra arbeid innenfor Bygg- og anleggsfag og gjerne betongfag, og som ønsker fagbrev. Erfaringen din må være relevant og vurderes alltid opp mot læreplanmålene for faget.

Gjennomføring

Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

  • Campus
    Klasseromsundervisning en kveld/dag pr uke på campus. Ett semester
  • Nettundervisning
    Live undervisning en kveld/dag pr uke sammen med andre deltakere via Teams. Opptak gjør det enkelt å repetre fagstoffet. Ett semester. 

Du kan se video for hvordan nettundervisning fungerer.

Din digitale læringsportal og Oficce 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven.

Veiledning

Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning

Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

Alt du må vite om lån og stipend fra Lånekassen som deltaker hos K2 utdanning

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle norskkurs K2 tilbyr.

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.