Tannhelsesekretær nettstudier + klinikk-kurs

Kursinformasjon

Ta Tannhelsesekretær utdannelse hos K2 utdanning (privatist). For deg som ønsker autorisasjon som tannhelsesekretær. Hos oss kan du ta programfag fra videregående skole.

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Nettstudier

Pris

kr. 77 000,-

Varighet

3 Semester

Kommentar

Godkjent i lånekassen. Kurspris fordeles

Start nå!

Tannhelsesekretæren assisterer tannlegen ved munn- og tannbehandlinger og jobber med administrative oppgaver på tannlegekontor. Som tannhelsesekretæren jobber man tett på pasienter/pårørende og har du hovedansvaret for smittevern og hygiene på tannklinikken.

Innhold/temaer

- Helse og oppvekst vg1
- Helseservice vg2
- Tannhelsesekretær vg3


Sentrale emner tannhelsesekretær vg3 er:
- smittevern
- desinfisering, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr
- håndtering av tannbehandlingsmaterialer og de vanligste legemidlene
- bestilling og oppbevaring av forbruksmaterialer
- røntgenbilder
- enklere laboratoriearbeid
- klargjøring av utstyr og instrumenter til pasientbehandling
- service til pasienter, pårørende og samarbeidspartnere
- administrativt arbeid som aktivitetsplanlegging, regnskap og rapportering

Dette passer for deg som

- ønsker å arbeide selvstendig som tannhelsesekretær. Du kan jobbe i offentlig og privat tannhelsetjeneste. Du kan også jobbe ved spesialistklinikker.

Gjennomføring

Undervisning via nett + klinikk-kurs på campus
Utdanningen gjennomføres som en kombinasjon av samlinger i klasserom/klinikk og egenstudier via K2s undervisningsportal. De fysiske samlingene på siste semester (vg3) gjennomføres som to fysiske helgesamlinger i Oslo, Bergen og Trondheim.

Semester 1 (vg1): Nettstudier (individuell tidsplan)
Semester 2 (vg2): Nettstudier (individuell tidsplan)
Semester 3 (vg3): Nettundervisning (via Teams) + 2 fysiske helgesamlinger på campus (klinikk-kurs)

Nettstudier foregår via K2s digital læringsportal. Du bestemmer hva, hvor og når. Video, tekst, quiz, podcast og oppgaver.  

Nettundervisning gjennomføres på Teams til faste tider en gang i uken. Undervisningen foregår live sammen med andre deltakere. Opptak gjør at du enkelt kan repetere fagstoffet. 

Office 365 online og digital læringsportal 

Deltakere som tar utdanningen via nettstudier får tilgang til K2s digitale læringsportal. 

Deltakere på nettundervisning får tilgang til office 365 online (inneholder blant annet mail, word, excel, powerpoint og teams).

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig på alle tre nivå. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar.

Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få autorisasjon?

Tannhelsesekretærfaget er et autorisasjonsfag. For å kunne søke autorisasjon som tannhelsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra vg1, vg2 og vg3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i Vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel. norsk og historie.
Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert Tannhelsesekretær

Gratis veiledning

Vi vet at det kan være vanskelig å velge utdanning. Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.
For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.