Elenergi og ekom vg2 – med samling

Kursinformasjon

Ta elenergi og ekom vg2 hos K2 som privatist. Utdanningen er for deg som ønsker å jobbe med elektriske installasjoner og elektrisk energi.

Type

Pris

Varighet

Kommentarer

Type

Nettundervisning + samling på campus

Pris

kr. 5 900,-

Varighet

1 Semester

Kommentarer

Kurssted og tid

Påmelding fortsatt mulig

Vg2 elenergi og ekom handler om å planlegge og utføre arbeid på elektriske og elektroniske anlegg, installasjoner, utstyr og maskiner. Videre handler programfagene om elektronisk kommunikasjon og hvordan dette inngår i anlegg, installasjoner og utstyr. Programfagene skal bidra til at deltakerne utvikler kompetanse innenfor produksjon, overføring, fordeling og bruk av elektrisk energi. Fagene skal også bidra til at arbeidslivet får kvalifiserte fagarbeidere som kan bygge, drifte, vedlikeholde og videreutvikle elektriske og elektroniske løsninger som samfunnet etterspør.

Innhold/temaer

Systemforståelse

 • hvordan elektriske komponenter og utstyr er koblet sammen og programmert for å oppnå ønsket virkemåte og funksjon.
 • virkemåten til komponentene og utstyret.

yrkesutøvelse

 • arbeid på elektroniske systemer og elektriske anlegg, utstyr og maskiner.
 • hvordan gjeldende regelverk, beregninger, målinger og tekniske underlag inngår i helhetlige og sammensatte yrkesoppgaver.
 • valg og bruk av egnet verktøy og utstyr.

Energi og miljø

 • ulike former for produksjon, overføring og lagring av elektrisk energi.
 • energi effektiviserende tiltak og økt bruk av elektrisk energi i samfunnet. 
 • miljøkonsekvenser ved valg av materiell og utstyr og reparasjon og utskifting av dette.

Ekom- og datasikkerhet

 • pålitelig og sikker overføring og lagring av informasjon i elektroniske kommunikasjonsnett og informasjonssystemer.
 • ivareta sikkerhet og personvern i hele installasjonens og produktets livssyklus.

Maskin- og elsikkerhet

 • sikkerhetstiltak i henhold til gjeldende regelverk, normer, instrukser og internkontrollsystemer for å unngå skade på liv, helse og materielle verdier.

   

Dette passer for deg som

Utdanningen dekker læreplanmålene på vg2 og passer for deg som ønsker fratrekk i praksistiden.

Gjennomføring

Nettundervisning: 2 undervisningskvelder kl 17-20 over ett semester.
Samlinger: 1 samling a en dag (helg). Gjennomføres på campus i Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen eller Tønsberg. Du velger!

I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen.

Ved bruk av nettundervisning kan du følge undervisningen uavhengig av hvor du er fra din egen PC. Undervisning på nett gir muligheter for:

 • Forelesninger live
 • Interaktiv undervisning der du ser og kommuniserer med medstudenter og foreleser
 • Forelesninger i opptak

Digital læringsportal og Office 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 online får du student-e-post, Office pakken på nett, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i to programfag og en tverrfaglig. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

 

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Gratis veiledning

Vi vet at det kan være vanskelig å velge utdanning. Er du usikker ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.