Kursinformasjon
Ta Tannhelsesekretær vg3 - nettstudier hos K2 utdanning (privatist). Dette passer for deg som ønsker autorisasjon som Tannhelsesekretær. Med nettstudier bestemmer du hvo...
Type
Pris
Varighet
Kommentarer
Type
Nettstudier
Pris
kr. 38 100,-
Varighet
1 Semester
Kommentarer
Godkjent i lånekassen
Start nå!
Tannhelsesekretæren assisterer tannlegen, og har hovedansvaret for hygienen og smittevernet på tannklinikken. Tannhelsesekretæren jobber tett på pasienter og pårørende. Som tannhelsesekretær har du hovedansvaret for smittevern og hygiene på tannklinikken. Du må derfor ha mye kunnskap om hvordan du skal ta vare på sikkerheten til pasienten. Tannhelsesekretæren assisterer tannlegen i alle typer behandling, og må ha gode kunnskaper om anatomi, fysiologi, patologi, materiallære og tanninstrumenter.
Innhold/temaer
Dette er siste semester på Tannehelsesekretær, og passer for deg som har Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2 fra tidligere.
Sentrale emner i opplæringen er:
- smittevern
- desinfisering, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr
- håndtering av tannbehandlingsmaterialer og de vanligste legemidlene
- bestilling og oppbevaring av forbruksmaterialer
- røntgenbilder
- enklere laboratoriearbeid
- klargjøring av utstyr og instrumenter til pasientbehandling
- service til pasienter, pårørende og samarbeidspartnere
- administrativt arbeid som aktivitetsplanlegging, regnskap og rapportering
Se læreplan på utdanningsdirektoratets sider udir.no
Dette kurset inneholder klinikk-kurs.
Dette passer for deg som
- som har godkjent Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2 fra tidligere
- som ønsker å jobbe selvstendig som autorisert tannhelsesekretær
Gjennomføring
Nettstudier
Du bestemmer hva, hvor og når du vil lære. Her får du varierte leksjoner i form av tekster, video, quiz, podcast, veiledning og oppgaver. Du har alltid kontakt med din personlige lærer hos K2. Målet er å gjøre deg best mulig forberedt til eksamen.
Din digitale læringsplattform
Den nettbaserte læringsportalen til K2 er tilpasset både mobil, nettbrett og pc. Det gir deg enkelt tilgang til å studere faget på en engasjerende og spennende måte, uansett hvor du er.
Eksamen
Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.
Hva må til for å få autorisasjon
Tannhelsesekretærfaget er et autorisasjonsfag og du tar både teori og praksis hos oss.
For å kunne søke autorisasjon som tannhelsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra vg1, vg2 og vg3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel norsk og historie.
Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert tannhelsesekretær.
Gratis veiledning
Er du usikker på hva som skal til for å søke autorisasjon, ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg!
Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her
Lånekassestøtte
Utdanningen er godkjent i lånekassen. Søk direkte via lanekassen.no.
For mer informasjon se nettsiden vår under Praktisk info.
Støtteordning
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.
Forkunnskaper
Du må ha fullført Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2 fra tidligere. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mer norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her
Krav til utstyr
Som deltaker på K2 Nettstudier kan du bruke både mobil, nettbrett og PC når du tar kurset.
Til eksamen må du ha tilgang til PC. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.
Praktisk info
Du finner svar på ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.