Helsesekretær vg3 nettstudier + labkurs

Kursinformasjon

Ta Helsesekretær VG3 - samlingsbasert hos K2 utdanning (privatist). Kombinasjon av oppmøte på campus, nettstudier og webinar.

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Nettstudier

Pris

kr. 37 100,-

Varighet

1 Semester

Kommentar

Godkjent i lånekassen

Start nå!

Du lærer å ta imot pasienter, yte service ovenfor både pasienter og kollegaer, utføre kontor- og sekretæroppgaver. Du lærer også å betjene laboratorium og skiftestue. Aktuelle arbeidssteder er legekontorer, sykehus, helsesentre og i bedriftshelsetjenesten. Vi gir deg både nødvendig teori og praksis for å bli autorisert helsesekretær.

Innhold/temaer

Helsesekretær vg3
Sentrale emner i opplæringen er:

  • Sykdomslære
  • Anatomi
  • Livsstilssykdommer
  • Laboratorie
  • Skiftestue
  • Kommunikasjon 

Se læreplan på utdanningsdirektoratets sider udir.no

Dette passer for deg som

  • som har godkjent Helse og oppvekst vg1 og Helseservice vg2 fra tidligere
  • ønsker å arbeide selvstendig som helsesekretær. Du kan blant annet jobbe på legekontor, sykehus, helsesentre eller andre deler av helsevesenet.

Gjennomføring

Utdanningen (vg3) gjennomføres som kombinasjon av nettstudier via K2s undervisningsportal og to fysiske helgesamlinger på laboratorie og skiftestue. De fysiske helgesamlingene på vg3 gjennomføres i OsloBergen og Trondheim.

 

Nettstudier. Du er sjefen, dvs. du bestemmer HVA, HVOR og NÅR du vil lære. Du får KORTE, VARIERTE og ENGASJERENDE leksjoner som gjør at læring blir gøy!

Det inngår fire eksamensforberedende innleveringer med personlig tilbakemelding fra faglærer. 

Digital læringsportal 

Den nettbaserte læringsportalen til K2 er tilpasset både mobil, nettbrett og pc. Det gir deg enkelt tilgang til å studere Helsesekretær vg3 på en engasjerende måte. Du har tilgang til alt undervisningsmateriell i din digitale læringsportal. 

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få autorisasjon?

Helsesekretærfaget er et autorisasjonsfag og du tar både teori og praksis hos oss.

For å kunne søke autorisasjon som helsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra VG1, VG2 og VG3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene. Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i Vg3 eller ha fag fra VG3 studieforberedende for eksempel. norsk og historie.

Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert helsesekretær

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.
For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført Helse- og oppvekst vg1 og Helseservice vg2. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker på K2 Nettstudier kan du bruke både mobil, nettbrett og PC når du tar kurset.
Til eksamen må du ha tilgang til PC. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.