Helsearbeiderfaget vg2/vg3 – nettstudier

Kursinformasjon

Ta helsearbeiderfaget vg2/vg3 - nettstudier som privatist. Hos K2 kan du ta programfag fra videregående skole. Kurs for deg som skal ta fagbrev som helsefagarbe...

Type

Pris

Varighet

Kommentar

Type

Nettstudier

Pris

kr. 17 500,-

Varighet

1 Semester

Kommentar

Godkjent i lånekassen

Start nå!

Du lærer å gi omsorg, grunnleggende sykepleie og miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenesten. 

Innhold/temaer

Dette er siste semester på Helsefagarbeider (vg2/vg3), og passer for deg som har Helse og oppvekst vg1 fra tidligere. 

- helsefremmende arbeid
- kommunikasjon og samhandling
- yrkesutøvelse

For flere detaljer se læreplan på utdanningsdirektoratets sider.

Dette passer for deg som

-har vg1 helse og oppvekst fra tidligere.

-har lite eller ingen erfaring fra omsorg, grunnleggende sykepleie eller miljøarbeid, men vi anbefaler at du på vg2 skaffer deg praksis innenfor praktisk pleie

Gjennomføring

Nettstudier
Du bestemmer hva, hvor og når du vil lære. Her får du varierte leksjoner i form av tekster, video, quiz, podcast, veiledning og oppgaver. Du har alltid kontakt med din personlige lærer hos K2. Målet er å gjøre deg best mulig forberedt til eksamen.
Andre gjennomføringsformer
Klasseromsundervisning på campus eller Nettundervisning via Teams. Mer info finner du her

Din digitale læringsportal

Den nettbaserte læringsportalen til K2 er tilpasset både mobil, nettbrett og pc. Det gir deg enkelt tilgang til å studere Helse og oppvekst vg1 på en engasjerende måte. Du har tilgang til alt undervisningsmateriell i din digitale læringsportal. 

Eksamen

Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig på vg2. I tillegg tar du teorieeksamen i lærefaget (praksiskandidat). Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. 

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Dersom du har fellesfag fra tidligere, vil du ved å avlegge eksamen på vg1 og vg2, i tillegg til den obligatoriske yrkesteori eksamen, kunne få redusert praksistiden din med inntil 2 år. Det er Eksamenskontoret eller Fagopplæringen i ditt fylke som godkjenner praksis og arrangerer fagprøven.

Gratis veiledning

Vi vet at det kan være vanskelig å velge utdanning hvis du ikke har kunnskap om hva du kan velge mellom. Er du usikker på hva du vil etter vg1 ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Ønsker du mer informasjon om kurset velg "Send meg info"-knappen under. Vil du chatte med oss, klikk på ikonet nederst i høyre hjørne. For all kontakt info se her

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring og ha fullført Helse og oppvekst vg1. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker på K2 Nettstudier kan du bruke både mobil, nettbrett og PC når du tar kurset.
På eksamen  ha tilgang til PC. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer på eksamen. Online-versjoner fungerer ikke, da eksamen gjennomføres med begrenset nettilgang. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen.

Praktisk info

Du finner mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.