Print Friendly version of featured image
K2s nettsteder > K2 utdanning > Utdanningsbloggen > Erfaringer > Ønsket karriereskifte – utdannet seg til Tannhelsesekretær

Ønsket karriereskifte – utdannet seg til Tannhelsesekretær

På ett år ble han ferdig autorisert, og allerede før siste eksamen var unnagjort fikk han tilbud om jobb.

Det var ikke gitt at Eirik Leander Thorsen skulle bli Autorisert Tannhelsesekretær. Eirik har jobbet mange år i luftfart tidligere, men ønsket en åtte til fire jobb. I tillegg hadde han hørt at det er et generasjonsskifte i tannhelsesekretæryrket og at det er stor sannsynlighet for å få jobb.

Thorsen har tatt tannhelsesekretærutdanning på Campus Tønsberg. Han er tidligere utdannet helsefagarbeider, og hadde faget Helse og oppvekst vg1 fra tidligere. Dermed reduserte han utdanningen fra tre til to semestre. Eirik var på skolen en kveld i uken og hadde praksis på Tannhelsehuset i Horten ved siden av utdanningen.

Det har blitt en del pugging i studiet, det er viktig at tannhelsesekretæren vet hva instrumentene heter og hva de brukes til for at de kan gjøre en god jobb.

EIRIK LEANDER THORSEN

Praksis og arbeidsoppgaver
For å få praksis i røntgen og spesialapparater tok Eirik kontakt med et tannlegekontor i Horten og var veldige fornøyd med å få praksis på Tannhelsehuset i Horten. Før han begynte på utdanningen visste han ikke helt konkret hva arbeidsoppgavene til en tannlegesekretær var. Det var et mye bredere spekter av arbeidsoppgaver enn han først trodde. I tillegg til å assistere tannlegen og ta seg av resepsjonen har man som autorisert tannhelsesekretær ansvar for;

  • hygieniske ansvaret for hele klinikken
  • bestille varer
  • regnskap
  • kunne alt av instrumenter
  • sterilisere utstyr

Viktig del av tannlegeteamet

Tannhelsesekretærene har ansvar for og oppgaver gjennom mye av pasientreisen, alt fra det første møtet på telefon – til pasienten har fullført sin behandling

IVAR MORTEN FAGERHOLT

Tannlege og fagleder- Oris Dental

Tannlege Fagerholt er fornøyd med at det nå er kommet enda en utdanning som setter tannhelsesekretærens rolle i fokus. – Som tannlege er man avhengig av å ha god flyt i arbeidshverdagen, og tannhelsesekretæren sørger for nettopp dette.

– Hvordan er jobbutsiktene for en tannhelsesekretær?

Du blir neppe arbeidsledig og vil ha oppgaver i overskuelig fremtid – selv sentralt i byene. Pasientbehovet vil ikke forsvinne, hverken nå eller fremover, sier Fagerholt og kommer med en klar oppfordring:

Er du glad i å jobbe med mennesker og vil ha en variert og spennende hverdag, så er dette et yrke jeg sterkt anbefaler. Dagene går fort, og viktigst av alt, vi har det gøy på jobb.


Vil du vite mer ?

Del Innlegg