Print Friendly version of featured image
K2s nettsteder > K2 utdanning > Utdanningsbloggen > Ukategorisert > Eirik ønsket karriereskifte og valgte å utdanne seg til Tannhelsesekretær.

Eirik ønsket karriereskifte og valgte å utdanne seg til Tannhelsesekretær.

På ett år ble han ferdig autorisert, og allerede før siste eksamen var unnagjort fikk han tilbud om jobb.

Det var ikke gitt at Eirik Leander Thorsen skulle bli Autorisert Tannhelsesekretær. Eirik har jobbet mange år i luftfart tidligere, men ønsket en åtte til fire jobb. I tillegg hadde han hørt at det er et generasjonsskifte i tannhelsesekretær-yrket og at det er stor sannsynlighet for å få jobb. Han syntes det var interessant og det passet å kombinere lesing og utdannelse med barselpermisjon.

Thorsen er nettopp ferdig med to semester på K2 Utdanning i Tønsberg. Han er tidligere utdannet helsefagarbeider, og hadde faget Helse og oppvekst VG1 fra tidligere. Dermed kunne han redusere utdanningen fra tre til to semestre. Eirik har vært på skolen en kveld i uken og hatt praksis på Tannhelsehuset i Horten. I tillegg har han lest om instrumenter og prosedyrer.

Det har blitt en del pugging i studiet, det er viktig at tannhelsesekretæren vet hva instrumentene heter og hva de brukes til for at de kan gjøre en god jobb.

EIRIK LEANDER THORSEN

Praksis og arbeidsoppgaver
For å få praksis i røntgen og spesialapparater tok Eirik kontakt med tannlegekontor i Horten og var veldige fornøyd med å få praksis på Tannhelsehuset i Horten. Før han begynte på utdanningen visste han ikke helt konkret om hva arbeidsoppgavene til en tannlegesekretær var. Det var et mye bredere spekter av arbeidsoppgaver enn han trodde. I tillegg til å assistere tannlegen og ta seg av resepsjonen har man som autorisert tannhelsesekretær ansvar

  • hygieniske ansvaret for hele klinikken
  • bestille varer
  • regnskap
  • kunne alt av instrumenter
  • sterilisere utstyr

Vi ønsker deg lykke til i ny jobb, Eirik!

Del Innlegg