Print Friendly version of featured image

Smittevern hos K2

K2 følger nasjonale og lokale smittevernregler, og våre lokaler tilfredstiller kravet om 1 meters avstand mellom deltakere, lærere og administrasjon. Ved å øke avstanden mellom mennesker forsinkes utbrudd av Covid-19. Sykdommen smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte. Vi holder oss løpende oppdatert på tiltak fra det offentlige.

Det er VIKTIG at både deltakere, lærere og K2 ansatte setter seg grundig inn i råd og regler beskrevet som beskrevet under.

Hvilke tiltak gjelder?

K2 holder seg kontinuerlig oppdatert på regjeringens tiltak og effektene dette har for våre deltakere. Under finner du de generelle smitteverntiltakene. Merk at tiltaksnivå varierer overt både på nasjonalt og lokalt nivå. Som deltaker hos K2 vil du få informasjon via Teams og mail gjeldende din klasse.

Hvem gjelder smittebegrensende tiltak for

Forebyggende smitteverntiltak gjelder for alle deltakere og ansatte på kurs/utdanninger ved alle K2’s fysiske lokasjoner.

Smittebegrensende tiltak

  1. Syke personer skal ikke være på skolen
  2. God hygiene
  3. Lufte godt
  4. Minimumsavstand 1 meter og redusert kontakthyppighet mellom personer
  5. Der 1 m regelen ikke kan opprettholdes brukes munnbind

1. Når skal deltakere/ansatte ikke møte på skolen?

Deltakere/ansatte med luftveissymptomer – skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte på skolen. De skal holde seg hjemme til de har vært symptomfrie i 1 døgn.

Deltakere/ansatte som har bekreftet covid-19 – skal være i isolasjon. Det er helsetjenesten som beslutter hvem som skal være i isolasjon og hvor lenge, etter råd gitt av Folkehelseinstituttet (se www.fhi.no).

Deltakere/ansatte som er nærkontakter/husstandsmedlem til person med bekreftet covid-19 – skal være i karantene. Det er helsetjenesten som beslutter hvem som skal være i karantene og hvor lenge, etter råd gitt av Folkehelseinstituttet (se www.fhi.no).

Deltakere/ansatte som betegnes som øvrige nærkontakter til person med bekreftet covid-19 – sjekk de til enhver tid gjeldende regler (se www.fhi.no).

Smittevernråd for reise og innreisekarantene ved ankomst til Norge – spesielt før en utenlandsreise er det viktig at du både setter deg inn i hvilke regler som gjelder i det landet du reiser til, og hvilke regler som gjelder når du kommer tilbake til Norge. Ta høyde for at anbefalinger om reise kan endres raskt. Karanteneregler og råd for smittevern ved reise oppdateres fortløpende på www.fhi.no.

2. God hygiene

Husk god hånd- og hostehygiene. 

Effektiv håndvask trinn for trinn:

illustrasjon hånddesinfeksjon

Effektiv hånddesinfeksjon trinn for trinn:

illustrasjon håndvask

Hostevaner

  • Unngå å hoste eller nyse direkte på andre.
  • Anbefales å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå), eller i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.

Bruk av munnbind

Folkehelseinstituttet oppdaterer de faglige rådene kontinuerlig. Munnbind tilgjengeliggjøres for deltakere/ansatte hvor nærkontakt er nødvendig i forbindelse med undervisningen.

3. Redusert kontakt mellom personer

Undervisningsgrupper er tilpasset klasseromsstørrelsene slik at kravet til 1 meters avstand ivaretas.

Et viktig corona-tiltak er at vi gjør opptak av all klasseromsundervisning som du enten kan følge direkte eller se opptak av i etterkant. Dermed kan du fortsatt følge undervisningen selv om du må være hjemme.

Fysisk kontakt

  1. Håndhilsning og klemming bør unngås.
  2. Unngå å stå eller sitte tett, og hold minst én meters avstand fra hverandre. (Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø, er det mindre risiko for smitte. Der man sitter ved siden av hverandre bør det være 1 meter fra skulder til skulder.)   
  3. Dersom deltakeres behov for omsorg må ivaretas, vask hender etter fysisk kontakt.
Del Innlegg