Elektrikerfaget - fagbrev - dagtid

Kursinformasjon

Ta elektrikerutdanning og bli elektriker! Utdanningen er for deg som ønsker å jobbe med elektriske installasjoner og elektrisk energi. Støtteberettiget i Lånekassen.

Kr ikon

kr. 93 000,-

Kr ikon

2 Semester

Dato og sted

Oslo

18. januar 2021 - 7. desember 2021

09:00 - 15:00

Oslo

21. januar 2021 - 9. desember 2021

09:00 - 15:00

Ta elektrikerutdanning og bli elektriker! Utdanningen er for deg som ønsker å jobbe med elektriske installasjoner og elektrisk energi. En elektriker kan jobbe med blant annet boliger, håndverks- og servicevirksomheter, offentlige virksomheter, alarm- og sikkerhetsanlegg samt industrivirksomheter.

Innhold/temaer

  • Elektro vg1
  • El-energi vg2

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no.

Dette passer for deg som

  • ønsker fagbrev som elektriker, enten du har praksis fra tidligere eller ikke.

Gjennomføring

Utdanningen gjennomføres som klasseromsundervisning på dagtid eller kveldstid. For informasjon om kveldstidstilbudet se her. Opplæringen er en kombinasjon av teori og praksis, noe som gir deg gode forutsetninger for å kunne begynne å jobbe ute i bransjen.

Dagtid – nyhet i Oslo januar 2021

Opplæring på dagtid to dager i uken mellom klokken 09-15 over ett år. Det er satt opp to klasser med undervisning mandag og tirsdag, og en med undervisning torsdag og fredag.

Eksamen

Som privatist må du ta eksamen i ELE 3003 og ELE 3002 (restteori). Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Oppmelding skjer via privatistweb.no. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding. For mer informasjon se privatistweb.

Veien videre

Etter endt opplæring er neste steg lærlingeplass/praksis som hjelpearbeider.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 67,5 mnd (ca 5,5 år) relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskaper

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.